Tertúlia sopar amb l’excel·lent cuiner i innovador Sr. Ferran Adrià, dimecres 18 d’octubre de 2017

5 Octubre 2017 at 10:05 1 comentari

 

Biografia (Curriculum personal, Brochure elBulliFoundation)

Nascut a Barcelona l’any 1962, casat i sense fills, és un extraordinari cuiner i innovador, xef propietari del restaurant El Bulli, tres estrelles Michelin i millor restaurant del mon, segons el Top 50 de la revista Restaurant i tancat l’any 2011.

Als 18 anys deixa els estudis de ciències empresarials i amb l’afany de mantenir-se econòmicament comença un periple a diferents restaurants (fregaplats a l’hotel Playafels de Castelldefels i ja treballant, a la cuina a Es Canà d’Eivissa al Club Cala Leña, i a Barcelona al Suquet, al Castell Arnau, al Martinica i al Finisterre). Fa la mili a Cartagena i entra a la cuina del Almirante com a responsable de cuina, on hi havia Fermí Puig, que el va dur de vacances a El Bulli de Cala Montjoi, on treballava. En acabar la mili, treballa al restaurant Sant Marcos de Sevilla i als 3 mesos entra com a cap de partida al Bulli i poc després en Juli Soler (e.p.d.) l’escull com cap de cuina en tàndem amb Christian Lutaud, fins el 1986 on es queda cap de cuina únic. Fa stages a França (amb Georges Blanc i Jacques Pic). Al 1987 decideix abandonar la nouvelle cuisine per una pròpia d’estil Mediterrani i elaboracions autòctones en visió d’alta cuina. El 1990 fan una societat amb Juli Soler, elBulli, S.L. amb diferents models de negoci (incloses consultories, assessories per empreses d’alimentació i restaurants) però reinvertint un 20% de la facturació en creativitat, prioritzant l’avantguarda al negoci.  Des de llavors comença el canvi en la cuina de Ferran i amb els plats mediterranis hi apareixen nous conceptes, elaboracions i tècniques i formats de servei bressol dels canvis de 1994. Dels del 87 ja havien acordat 6 mesos de servei i la resta tancat per treballar (creació d’un taller, el 1er. d’alta cuina a la història, que acaba a Barcelona al carrer de la Portaferrisa amb elBullitaller el 2000).

El juliol de 2011 elBullirestaurante es transforma en elBullifoundation. A finals de 2012 es confirma que en Juli Soler te una malaltia neurodegenerativa, un cop molt fort per la família, pel projecte i per tot l’equip i el sector gastronòmic. Ferran s’ha de fer càrrec de tot i l’esperit d’en Juli ho impregna tot, fins la incorporació de la seva filla Rita, un dels pilars actuals de la Fundació.

Des dels inicis han treballat amb la indústria alimentària i de distribució amb empreses diveres (Kaiku, Caprabo, Lavazza, Diageo, Texturas, Nestlé, Pepsico i United Biscuits, entre d’altres. En restauració en d’altres projectes (el Bulli Bistrot a la discoteca Pasarela a Roses) i assesoran. Com ara Bel-Air, Chévere, Network i Samoa a Barcelona o Can Bosch a Cambrils, Restaurant Reina de Espanya a Puerto Rico; també consultories com a l’hotel Bernat II de Calella. S’obre el self-service Ñam-Ñam i un Dim-Sum europeu a la UPC, també es col·labora amb Semon, s’obre el restaurant Mas Pau a Avinyonet de Puigventós. Neix elBullicatering (1995) o elBullihotel amb l’hotel Hacoienda Benazuza (1999). Colaboracions com amb NH Hoteles. Des de 2011 dona suport al seu germà en el seu projecte global elBarri i també a Heart Ibiza, un projecte conjunt amb el fundador del Cirque de Soleil.

En el mon editorial o audiovisual 35 llibres (inclòs alguns a la editorial pròpia elBulliBooks), un catàleg general de 9 episodis amb TVE i Un dia en el Bulli o el Bulli-Cooking in progress (els 3 el 2009) i El último vals (2011).

Te un gran nombre de premis i acreditacions, que amb les exposicions i bibliografia podeu consultar al Curriculum Vitae extens adjunt.

Currículum Ferran Adrià

brochure_elbf que s’està construint des de elBullifoundation per explicar els propers projectes

Entry filed under: Diversos.

Video sencer de “la Càrrega” de Ramón Casas vs Democràcia Tertúlia sopar amb el professor de política i afers públics a la Princeton University Sr. Carles Boix, dimarts 14 de novembre de 2017

1 comentari Add your own

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Estadístiques del Blog

  • 22.942 visites

Proper Sopar de Girona

Sopar de Girona12/12/2000
A la nova web: soparsdegirona.cat

Categories

Octubre 2017
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categories més visitades en text més gran

Diversos Empresaris Escriptors o intel·lectuals Polítics Uncategorized

Campanya Un país normal

Llibertat!

Llibertat presos polítics!

Per traduir – Para traducir – To translate

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 11 other followers


%d bloggers like this: